Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Capesante
- 1 scalogno piccolo
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di vino bianco secco
- 50 g di brodo vegetale
- 1 pizzico di sale
- 30 grani di pepe rosa
- 18 capesante con la corolla, sgusciate e lavate in acqua limone e sale
Puré
- 300 g di latte intero
- 700 g di patate, pelate e a fette sottili (3 mm)
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaio di prezzemolo fresco tritato
- 30 g di burro
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 36 grani di pepe rosa
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1473 kJ / 352 kcal
- Białko
- 22.3 g
- Węglowodany
- 25.4 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse salmone e aneto
10 min
Capesante al profumo di arancia
1óra 10p
Ceviche di tonno con vinaigrette al lime
1h 35min
Capesante gratinate
30min
Tartare al salmone
1óra
Vellutata di salmone in crosta
1 godz. 50 min
Capesante in crosta di pistacchi
30min
Capesante della Vigilia (TM6)
50min
Capesante ai funghi porcini
1h 20min
Filetto di maiale in salsa alle ciliegie
1h 30 min
Bicchieri con salmone, gamberetti e avocado
15 min
Coda di rospo croccante su purea nera
1 godz. 50 min