Capesante al pepe rosa con purè verde

Capesante al pepe rosa con purè verde

4.0 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porzioni

Składniki

Capesante
  • 1 scalogno piccolo
  • 60 g olio extravergine di oliva
  • 100 g di vino bianco secco
  • 50 g di brodo vegetale
  • 1 pizzico di sale
  • 30 grani di pepe rosa
  • 18 capesante con la corolla sgusciate e lavate in acqua limone e sale
Puré
  • 300 g di latte intero
  • 700 g di patate pelate e a fette sottili (3 mm)
  • 1 pizzico di sale
  • 1 cucchiaio di prezzemolo fresco tritato
  • 30 g di burro
  • 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
  • 36 grani di pepe rosa

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 22.3 g
Kalorie 1473 kJ / 352 kcal
Tłuszcz 18.6 g
Błonnik 1.7 g
Węglowodany 25.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...