Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di calamari, a listarelle. Puliti, sciacquati in acqua e sale
- 350 g di seppie bianche, a listarelle. Pulite, sciacquate in acqua e sale
- 450 g di coda di rospo, la polpa a pezzi (2-3 cm)
- 450 g di code di gambero
- 1200 g di acqua
- 2 cucchiaini di sale grosso
- 1 scalogno
- 1 gambo di sedano, pulito e a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di orzo perlato (cottura 20-25 minuti)
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco + q.b.
- 50 g di aceto di vino rosso
- 250 g di carote, pelate e a rondelle (circa 3 mm)
- 1 pizzico di sale
- 1 mazzetto di rucola, lavata e asciugata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2299 kJ / 549 kcal
- Białko
- 61.5 g
- Węglowodany
- 41.2 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 0 mg
Alternatywne przepisy
Insalata di farro, fagioli, sedano e carote
35 Min
Tris di riso, pesce e verdure
35 Min
Insalatona di orzo
40 min
Farro con seppie e verdure
35 Min
Insalata di mare con orzo perlato
1 godz. 35 min
Insalata di farro e pollo
45 Min
Farro alla nizzarda
40 min
Insalata di orzo con pesto e gamberetti
30 min
Insalata di farro con ravanelli e rucola
40 min
Insalata di farro e pollo
1j 30 menit
Insalata di pollo e carciofi all'arancia
50 menit
Insalata di farro e vongole in vasetto
1j