Wersje kompatybilne
Filetto mignon con salsa al cioccolato speziata
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g di acqua
- 4 filetti di manzo (da 80-120 g ciascuno e spessore 2,5 cm, vedere consiglio)
- 2 - 3 cucchiai di olio extravergine di oliva
- 100 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
- 1 peperoncino secco sbriciolato
- 1 pizzico di chiodi di garofano in polvere
- 100 g di panna
- 5 g di Grand Marnier
- 1 pizzico di sale grosso
- 4 - 8 foglioline di valeriana, lavate e asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1711 kJ / 409 kcal
- Białko
- 22.8 g
- Węglowodany
- 13.4 g
- Tłuszcz
- 29.7 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini flan di Parmigiano e miele (di Sebastiano Rovida)
1sa 10 dk
Gamberi e ananas al lime e pepe rosa
40min
Filetto di manzo con salsa al vino rosso e ginepro
2 Std.
Capesante sottovuoto in salsa di burro e limone
1sa 10 dk
Filetti di manzo sottovuoto con burro alle erbe
2 Std. 20 Min
Gazpacho di pomodoro e gamberi
2 godz. 25 min
Filetto di maiale e fragole
1sa 25 dk
Insalata con uovo pochè
45min
Uova scozzesi con salmone e salsa alla senape
1h
Filetto di manzo a bassa temperatura
1sa 10 dk
Bicchierini capresi
30min
Manzo teriyaki con riso
1 godz. 50 min