![Gougères au jambon fumé et reblochon Gougères au jambon fumé et reblochon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/53b9c4dc-dad5-4768-a922-3e9205992651/Derivates/b8f9ac46-cd9d-45cf-917d-4165f59e4c81.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de beurre, coupé en dés
- 100 g de lait
- 50 g d'eau
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
- du sel
- du poivre moulu
- 200 g de reblochon sans la peau, coupé en petits dés (½ reblochon)
- 1 bouquet de ciboulette fraîche, haché
- 100 g de jambon fumé, coupé en fines lanières
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1306 kJ / 314 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cannelés au jambon
13h
Madeleines jambon-comté
1 Std. 35 Min
Minicannelés au chorizo
12h
Gougères au comté
45 Min
Ficelle apéro aux lardons et au comté
3h 45min
Couronne de magret séché à l'ossau-iraty
1 Std. 40 Min
Madeleines au bleu d'Auvergne
30 min
Gougères
45 Min
Muffins au crottin de Chavignol
1 Std.
Miniscones au chorizo et au brebis basque
30 min
Cookies moelleux au chèvre
40 Min
Cookies jambon, parmesan et origan
45 Min