Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 大匙 醬油
- 1 大匙 米酒
- ¼ 茶匙 糖
- ½ 茶匙 太白粉
- 200 克 牛肉 ,切片
- 10 克 油
- 2 根 新鮮紅辣椒 ,切片
- 2 粒 蒜頭
- 1 大匙 沙茶醬
- 200 克 空心菜 ,切段(5公分),梗葉分開
- ¼ 茶匙 鹽 (依個人口味調整)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 920 kJ / 219 kcal
- Białko
- 12.641 g
- Węglowodany
- 9.753 g
- Tłuszcz
- 13.806 g
- Błonnik
- 1.477 g