五花肉炒豆干
TM5 TM6

五花肉炒豆干

4.3 (23 oceny)

Składniki

  • 700 克 水
  • 200 克 帶皮五花肉 ,切條
  • 200 克 五香豆干 ,切條
  • 15 克 蒜頭
  • 15 克 油
  • 1 枝 新鮮辣椒 (任何種類) ,切斜片
  • 15 克 蔥 ,切段(約4公分)
  • 1 茶匙 米酒
  • 1 大匙 醬油膏
  • ½ 茶匙 糖
  • ⅛ 茶匙 白胡椒粉

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1172.9 kJ / 280.6 kcal
Białko
19.7 g
Węglowodany
7 g
Tłuszcz
19 g
Tłuszcz nasycony
29.2 g
Błonnik
1.8 g
Sód
409.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy