Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 克 水
- 200 克 帶皮五花肉 ,切條
- 200 克 五香豆干 ,切條
- 15 克 蒜頭
- 15 克 油
- 1 枝 新鮮辣椒 (任何種類) ,切斜片
- 15 克 蔥 ,切段(約4公分)
- 1 茶匙 米酒
- 1 大匙 醬油膏
- ½ 茶匙 糖
- ⅛ 茶匙 白胡椒粉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1172.9 kJ / 280.6 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 409.2 mg