迷你小饅頭、瓜仔肉&南瓜濃湯

迷你小饅頭、瓜仔肉&南瓜濃湯

5.0 14 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 人份

Składniki

迷你小饅頭
  • 130 克
  • 冰糖粉
    20 克
  • 乾酵母粉
    ½ 茶匙
  • 5 克
  • 中筋麵粉
    250 克
  • 1 小撮
瓜仔肉
  • 糖醋脆瓜 (市售或自製,含20克脆瓜醃汁)
    120 - 130 克
  • 蒜頭
    10 克
  • 豬絞肉
    300 克
  • 10 克
  • 醬油
    1 大匙
  • 米酒
    1 大匙
  • ¼ 茶匙
  • 30 克
南瓜濃湯
  • 20 克
  • 洋蔥 ,切條
    100 克
  • 紅蘿蔔 ,去皮、切塊(約3公分)
    100 克
  • 南瓜 ,去皮,切塊(約3公分)
    450 克
  • 馬鈴薯 ,去皮,切塊(約3公分)
    75 克
  • 750 克
    750 克 高湯, (蔬菜或雞肉皆可)
  • ,依個人口味調整
    ½ - 1 茶匙
  • 黑胡椒粉 ,依個人口味調整
    ¼ - ½ 茶匙

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 427.7 kcal / 1789.6 kJ
Białko 16.6 g
Tłuszcz 23.7 g
Węglowodany 38.4 g
Błonnik 4.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...