Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g fresh yellowtail fish (2 small sized fishes, approx. 18-20 cm length), gutted and descaled, cleaned and patted dry with kitchen towel
- 2 tsp salt
-
100
g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
lub 100 g mirin - 15 g light soy sauce
- 10 g dark soy sauce
- 15 g sugar
- 25 g dark sesame oil, roasted
- 15 g fresh ginger slices
- 2 sprigs spring onions, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2466 kJ / 589 kcal
- Białko
- 59 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 2877 mg
Alternatywne przepisy
Chicken Porridge
1h 10min
Kopitiam Style Soft Boiled Eggs
15min
Sweet And Sour Prawns
25min
Stir fried broccoli with carrot
15min
Golden Sand Prawns (Salted Egg Prawns)
30 Min
Lemon Chicken
25min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1 Std. 25 Min
Oil-free honey chicken wings
50min
Curry Chicken
1 Std.
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45min
Stir Fried Broccoli with Carrot
15min
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25min