Stir Fried Whole Fish

Stir Fried Whole Fish

4.5 13 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
2 portions

Składniki

  • fresh yellowtail fish (2 small sized fishes, approx. 18-20 cm length), gutted and descaled, cleaned and patted dry with kitchen towel
    500 g
  • salt
    2 tsp
  • Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
    100 g
    100 g mirin
  • light soy sauce
    15 g
  • dark soy sauce
    10 g
  • sugar
    15 g
  • dark sesame oil roasted
    25 g
  • fresh ginger slices
    15 g
  • spring onions chopped
    2 sprigs

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 589 kcal / 2466 kJ
Białko 59 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 2877 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...