Stir Fried Whole Fish
TM6 TM5

Stir Fried Whole Fish

4.5 (12 ocen)

Składniki

  • 500 g fresh yellowtail fish (2 small sized fishes, approx. 18-20 cm length), gutted and descaled, cleaned and patted dry with kitchen towel
  • 2 tsp salt
  • 100 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
    lub 100 g mirin
  • 15 g light soy sauce
  • 10 g dark soy sauce
  • 15 g sugar
  • 25 g dark sesame oil, roasted
  • 15 g fresh ginger slices
  • 2 sprigs spring onions, chopped

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2466 kJ / 589 kcal
Białko
59 g
Węglowodany
13 g
Tłuszcz
25 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Błonnik
0 g
Sód
2877 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy