Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 pés de salsa
- 5 pés de manjericão
- 6 pés de tomilho-limão
- 80 g queijo parmesão
- 1000 g água
- 1000 g polvo descongelado
- 120 g alho-francês, só a rama verde escura cortada em pedaços
- 100 g talo de aipo cortado em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 1 c. chá de pimenta rosa
- 150 g chalota
- 2 dentes de alho
- 50 g manteiga
-
100
g espumante
lub 100 g champanhe - 350 g arroz p/ risoto
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2160.8 kJ / 516.5 kcal
- Białko
- 35.3 g
- Węglowodany
- 60.8 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 989.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lombo Wellington com puré de batata, cenoura molho de vinho doce
2u. 40min
Sorvete de cereja
Brak ocen
Risoto de funghi
40min
Salada de maçã espiralizada com molho de limão - TM6
Brak ocen
Burrito Sushi - TM6
45min
Pá de borrego recheada com anchovas e alcaparras
Brak ocen
Cheesecake de chocolate a vapor
1h
Risoto de kimchi
25min
Lasanha de abóbora e couve kale sem forno
40min
Frango com rum e coca-cola
40min
Frango em molho verde
1h
Arroz preto com mexilhão, bacon e tomate-cereja
50min