Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 pés de salsa
- 5 pés de manjericão
- 6 pés de tomilho-limão
- 80 g queijo parmesão
- 1000 g água
- 1000 g polvo descongelado
- 120 g alho-francês, só a rama verde escura cortada em pedaços
- 100 g talo de aipo cortado em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 1 c. chá de pimenta rosa
- 150 g chalota
- 2 dentes de alho
- 50 g manteiga
-
100
g espumante
lub 100 g champanhe - 350 g arroz p/ risoto
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2160.8 kJ / 516.5 kcal
- Białko
- 35.3 g
- Węglowodany
- 60.8 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 989.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sanduíches de arroz japonesas (Onigirazu) com salmão teriyaki
1h 10min
Risoto de curgete e bacon
35 Min
Yaki udon com carne picada ao estilo japonês
30min
Tagliatelle com fricassé de bivalves
55min
Compota de bacon
25 min
Pregado com molho de champanhe na Bimby Friend
Brak ocen
Salada de melão com presunto cru
Brak ocen
Curgete e batata no forno com molho de tomate e parmesão - TM5
Brak ocen
Mochis com recheio de sésamo
50min
Lasanha de abóbora e couve kale sem forno
40min
Risoto de limão com peito de frango picante
1h 25min
Moscow mule
10 min