Wersje kompatybilne
Petits cakes à la vanille nappés de confiture de framboises
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de confiture de framboises
- 90 g de beurre doux, mou, coupé en morceaux, et un peu pour les ramequins
- 70 g de sucre en poudre
- 2 c. à café de sucre vanillé maison
- 2 œufs
- 90 g de farine de blé
- 20 g de lait
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1242 kJ / 297 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Moelleux aux pommes
1h
Framboises sur biscuit moelleux à la rose
35min
Sablés au chocolat
1h 30min
Crème à napper
15min
Ramequin cake vanille, ananas et caramel
55min
Sauté de dinde aux abricots secs
50min
Focaccia sucrée à la pomme
1 godz. 45 min
Key lime pie
5h 5 min
Soufflé à la noix de coco, sauce chocolat
1h
Cake chocolat-poire
1h
Moelleux renversé aux pêches
1h 5min
Biscuit roulé aux fraises
3h