![Focaccia sucrée à la pomme Focaccia sucrée à la pomme](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/85527.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 15 g de miel
- 250 g de lait
- 320 g de farine à pain, type Manitoba
- 180 g de farine de blé, type 45, et un peu pour fariner
- 20 g de beurre doux, coupé en morceaux, et un peu pour beurrer
- 40 g de sucre en poudre
- 1 c. à café bombée de sel
- 3 pommes et un récipient d'eau
- 1 jus de citron jaune
- 2 - 3 c. à soupe de sucre de canne
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 820 kJ / 196 kcal / 820 kJ / 196 kcal
- Białko
- 5 g / 5 g
- Węglowodany
- 37 g / 37 g
- Tłuszcz
- 4 g / 4 g
- Błonnik
- 2 g / 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau aux abricots et à la semoule de blé dur
1h
Beignets au four
2h
Kouglof
3h 20min
Jalousie aux pommes
1h 25min
Schiacciatina
2h 20 min
Pain au lait
2h 20 min
Focaccia sucrée à la noisette
2h 20 min
Focaccia croustillante
1hod. 55min
Tourte aux poires
9h
Muffins à la semoule de maïs
20min
Kougelhof cerise-pâte d'amande à la vapeur
1h 30min
Linzer torte
2h