Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 fettine di vitello (taglio di noce)
- 5 g di sale (circa 1 cucchiaino)
- 5 g di pepe macinato fresco (circa 1 cucchiaino)
- 8 fette di prosciutto crudo
- 8 foglie di salvia fresche, lavate e asciugate
- 120 g di vino bianco secco
- 80 g di acqua
- ¼ di dado per brodo di carne
- 40 g di burro freddo a pezzi piccoli (vedere consiglio)
- 40 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1326 kJ / 317 kcal
- Białko
- 38.7 g
- Węglowodany
- 8.2 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Straccetti di vitello al Marsala
30 Min
Pollo, formaggio e prosciutto
30 Min
Polpette al sugo
45min
Involtini di vitello
35 Min
Involtini di pancetta, pollo e scamorza
40 Min
Polpette di pollo con pancetta croccante
45min
Polpettone classico
1 Std. 15 Min
Involtini di carne al Varoma
40 Min
Straccetti di vitello al vino bianco
30 Min
Scaloppine alla pizzaiola
25min
Polpette classiche
1 Std.
Polpettone con zucchine, speck e mozzarella
1 Std.