Coniglio alla siciliana

Coniglio alla siciliana

4.3 129 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porzioni

Składniki

  • di aglio
    2 spicchi
  • di olive verdi denocciolate
    50 g
  • di olive nere taggiasche denocciolate
    50 g
  • di carne di coniglio a pezzi
    800 g
  • acqua salata + aceto q.b. per lavare il coniglio
  • di olio extravergine di oliva
    50 g
  • di capperi sotto sale dissalati
    1 cucchiaio
  • peperoncino
    1
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe
    1 pizzico
  • di pomodorini ciliegia a cubetti, privati della buccia e dei semi
    200 g
  • di brodo di carne
    50 g
    50 g di acqua, + 1 pizzico di dado per brodo di carne fatto in casa
  • di vino bianco secco
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 345 kcal / 1443 kJ
Białko 28.8 g
Tłuszcz 23.7 g
Węglowodany 2.2 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...