Petto di pollo con funghi e verdure

Petto di pollo con funghi e verdure

4.3 88 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porzioni

Składniki

  • di acqua
    500 g
  • di sale
    2 cucchiaini
  • di patate pelate e a pezzi (3-4 cm)
    300 g
  • filetti di petto di pollo, senza pelle (150-200 g ciascuno)
    2
  • limone preferibilmente biologico, la scorza grattugiata e il succo
    ½
  • di pepe macinato fresco + q.b.
    1 pizzico
  • di scalogno
    50 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di funghi champignon a fette
    150 g
  • di vino bianco secco
    30 g
  • di panna di soia
    100 g
  • di noce moscata in polvere
    1 - 2 pizzichi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 606 kcal / 2535 kJ
Białko 53 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...