Wersje kompatybilne
Merluzzo e verdure in bellavista al rosmarino
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 1 spicchio di aglio a metà
- 240 g di carote, pelate e a rondelle (4-5 mm circa)
- 160 g di zucchine a rondelle (4-5 mm circa)
- 4 filetti di merluzzo fresco (600 g circa)
- 4 rametti di rosmarino fresco, lavati
- 4 pizzichi di sale
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1121 kJ / 268 kcal
- Białko
- 26.7 g
- Węglowodany
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petto di pollo e zucchine
50 dk
Merluzzo al Varoma con purè di carote
40 dk
Salmone al cartoccio
35 dk
Filetti di orata al cartoccio con crema di lenticchie
40 dk
Merluzzo al vapore con patate, verza e salsa agli agrumi
55 dk
Pesce al vapore con verdure miste
1h 20min
Merluzzo al vapore con salsa al pomodoro e olive
35 dk
Merluzzo con burro agli agrumi
50 dk
Pesce spada con fagiolini e olive
40 dk
Filetti di merluzzo al cartoccio
25 min
Pesce persico ai carciofi
30 Min
Pesce spada agrumato
35 dk