Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 200 g de farine de blé
- le zeste d'un citron jaune
- 60 g d'eau de fleur d'oranger
La pâte d'amande
- 250 g d'amandes émondées
- 170 g de sucre glace maison
- 2 c. à café de cannelle en poudre
- 50 g d'eau de fleur d'oranger
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 574 kJ / 137 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sfenj - donuts marocain
2h 45min
Pain marocain
3h 40min
Crêpes berbères au miel
1 Std. 20 Min
Cornes de gazelle, vanille et fleur d'oranger
1 Std. 15 Min
Briouats
35 Min
Cornes de gazelle à la rose
45 Min
Briouats aux amandes, miel et graines de sésame
2h
Pain marocain
2h 45min
M'hancha (Escargot aux amandes)
1 godz. 25 min
Baklavas libanais
1u. 5min
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2h 15min
Harira (soupe marocaine au poulet)
55min