Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 200 g de farine de blé
- le zeste d'un citron jaune
- 60 g d'eau de fleur d'oranger
La pâte d'amande
- 250 g d'amandes émondées
- 170 g de sucre glace maison
- 2 c. à café de cannelle en poudre
- 50 g d'eau de fleur d'oranger
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 574 kJ / 137 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sablés à la confiture
1 Std. 40 Min
Gâteau de semoule à l'eau de rose (Namoura)
4 Std. 40 Min
Pastilla au poulet
1h 10 min
M'hancha (Escargot aux amandes)
1j 25 menit
Cornes de gazelle, vanille et fleur d'oranger
1 Std. 15 Min
Cornes de gazelle à la rose
45 Min
Baklavas libanais
1 godz. 5 min
Pain marocain
2h 45 min
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2h 15 min
Briouats
35 Min
Briouats aux amandes, miel et graines de sésame
2j
Ghoribas marocains
35 Min