Cornes de gazelle

Cornes de gazelle

4.6 157 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
25 pièces

Składniki

La pâte
  • 80 g de beurre coupé en morceaux
  • 200 g de farine de blé
  • le zeste d'un citron jaune
  • 60 g d'eau de fleur d'oranger
La pâte d'amande
  • 250 g d'amandes émondées
  • 170 g de sucre glace maison
  • 2 c. à café de cannelle en poudre
  • 50 g d'eau de fleur d'oranger

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pièce

Białko 2.8 g
Kalorie 574 kJ / 137 kcal
Tłuszcz 8.1 g
Błonnik 2.2 g
Węglowodany 13.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...