Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La meringue
- 4 blancs d'œufs
- 200 g de sucre en poudre
Les figues
- 12 figues fraîches, coupées en six
- 60 g de sucre roux
- 1 c. à café de quatre-épices
- 400 g d'eau
La crème chantilly
- 80 g de sucre en poudre
- 400 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide (voir "Conseil(s)")
- 1 trait d'extrait de vanille
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1611 kJ / 385 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 54.8 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Entremets fraise façon mille-feuille
5h
Pavlova mangue-kiwi
4h 10min
Minipavlovas
3 godz. 45 min
FEVRIER Espumas au brie de Nangis, aux truffes et à la ciboulette - Nicolas Masse
2h
Pavlova aux agrumes et lemon curd
12h 15min
Tartelette fine aux fraises et crème à la pistache
3h
Pavlova à la grenade
3h
Glace au yaourt, miel et pignon
12h 15min
Grande pavlova fruits rouges et amandes
15 godz.
Pannacotta à la mangue, coulis de framboises
2h 30min
Pavlova à l'ananas
3h 30min
Pavlova aux fruits rouges
4 Std.