![Pavlova aux figues Pavlova aux figues](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1D95E155-24C5-4385-9E16-E6DFCD0DDFD4/Derivates/d962b8fc-1008-4bb0-9307-d6e0c25bb90f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La meringue
- 4 blancs d'œufs
- 200 g de sucre en poudre
Les figues
- 12 figues fraîches, coupées en six
- 60 g de sucre roux
- 1 c. à café de quatre-épices
- 400 g d'eau
La crème chantilly
- 80 g de sucre en poudre
- 400 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide (voir "Conseil(s)")
- 1 trait d'extrait de vanille
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1611 kJ / 385 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 54.8 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eclairs fraises-chocolat blanc
24sa
Œuf mollet sur sablé et son tartare aux légumes
1 Std. 30 Min
Pavlova à l'ananas
3h 30min
Aiguillettes de saint-pierre aux vapeurs de fenouil, embeurrée de chou vert et châtaigne, beurre blanc à l'absinthe - Eric Robert
1 Std. 30 Min
Pavlova à la grenade
3h
Le merveilleux
3 Std. 40 Min
Pavlova mangue-kiwi
4h 10min
Ananas cuit aux vapeurs de vanille, sorbet à la coriandre
3h
Minipavlovas
3h 45min
Pavlova aux agrumes et lemon curd
12h 15min
Tartelette à l'avocat
45 dk
Grande pavlova fruits rouges et amandes
15 godz.