Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à crêpe
- 120 g de farine de blé
- 30 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 300 g de lait demi-écrémé
- 40 g de beurre
Le beurre suzette
- 1 orange, zeste et jus
- le zeste d'un citron jaune
- 50 g de sucre en poudre
- 40 g de Grand Marnier®
- 100 g de beurre doux, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 954 kJ / 226 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 31.8 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crêpes tout chocolat
35min
Crêpes des îles
40 min
Crêpes au potimarron
40 min
Aubergines d'Almagro marinées
96u.
Crêpes sucrées ou salées
40 min
Cornets de crêpe chantilly sirop d'érable
1h
Choux chantilly au clou de girofle
1h 25min
Gratin dauphinois comme un tiramisu - Christophe Aribert
50min
Chantilly au clou de girofle
20 min
Chantilly au chèvre sucrée
10min
Crêpes sans lactose à la confiture
1h
Crêpes épaisses à la bière
55min