Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g d'eau, et un peu pour la cuisson
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé complet, type 150, et un peu pour le plan de travail
- 2 c. à café bombées de sel
- 10 g de beurre, pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 884 kJ / 208 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Pain à la farine d'épeautre
4h
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4h
Pain de seigle
5h
Pain de campagne
4h
Pain à la farine d'épeautre
3 Std.
Pain de seigle
2h 40min
Pain vapeur à l'épeautre
1 Std. 30 Min
Pain complet au muesli
4 Std. 5 Min
Pain aux graines
5h
Pain complet rapide
1 Std. 20 Min
Pain complet ultra-moelleux
2h 15min
Pain aux céréales
3 Std. 30 Min