Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit
- 200 g de biscuits sablés au beurre, type sablés bretons, en morceaux
- 75 g de beurre mou, en morceaux
La garniture
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1.9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 2 œufs, blancs et jaunes séparés
- 100 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
-
250
g de fromage blanc nature
lub 250 g de ricotta - 4 gouttes de colorant alimentaire rouge (opcjonalnie)
Le coulis de fraises
- 200 g de fraises fraîches, équeutées et coupées en deux
- 50 g de sucre en poudre
- 2 feuilles de menthe fraîche (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2311 kJ / 554 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake à la framboise
3 Std. 30 Min
Tarte meringuée au citron
1 Std. 10 Min
Pannacotta au coulis de mangue
4 Std. 15 Min
Crème fouettée
10min
Génoise
1h 50 min.
Crème brûlée
2 Std. 40 Min
Coulis de fruits
10min
Mousse aux fruits rouges
5h
Minicheesecakes au chocolat blanc
4u. 45min
Moelleux au chocolat au cœur fondant
25min
Tiramisu
5h 20 min.
Crumble aux pommes
45min