![Cheesecake vanille au coulis de fraises Cheesecake vanille au coulis de fraises](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6e55ddc0-7cf9-4ab8-980a-92117774ea8f/Derivates/8c5712c9-7f27-453a-9690-aa34c1a65253.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit
- 200 g de biscuits sablés au beurre, type sablés bretons, en morceaux
- 75 g de beurre mou, en morceaux
La garniture
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1.9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 2 œufs, blancs et jaunes séparés
- 100 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
-
250
g de fromage blanc nature
lub 250 g de ricotta - 4 gouttes de colorant alimentaire rouge (opcjonalnie)
Le coulis de fraises
- 200 g de fraises fraîches, équeutées et coupées en deux
- 50 g de sucre en poudre
- 2 feuilles de menthe fraîche (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2311 kJ / 554 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisu
5h 20min
Tarte meringuée au citron
1 Std. 10 Min
Moelleux au chocolat au cœur fondant
25 Min
Cheesecake au caramel au beurre salé
12sa
Crème fouettée
10 Min
Cheesecake à la framboise
3h 30 min
Crème brûlée
4 Std. 10 Min
Mousse aux fruits rouges
5h
Pannacotta au coulis de mangue
4 godz. 15 min
Cheesecakes en verrine
3h 5 min
Cheesecake framboises
5h
Coulis de fruits
10 Min