海鮮煎餅

海鮮煎餅

3.2 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
8 人份

Składniki

麵糊
  • 低筋麵粉
    220 克
  • 糯米粉
    50 克
  • 2
  • 牛奶
    160 克
  • 1 茶匙
  • ,切段,(約 5 公分)
    100 克
  • 花枝 ,切條
    140 克
  • 蝦仁 ,去腸泥,洗淨
    80 克
  • 韓式泡菜 ,切條
    100 克
  • 新鮮紅辣椒 ,去籽,斜切薄片
    20 克
  • 新鮮青辣椒 (opcjonalnie)
    20 克
沾醬
  • 醬油
    2 大匙
  • 烏醋
    ½ 茶匙
  • ½ 茶匙
  • 新鮮紅辣椒 ,切片
    1 大匙
  • 蒜頭 ,切片
    ½ 茶匙
煎餅
  • 香油

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 192 kcal / 803.3 kJ
Białko 10.1 g
Tłuszcz 2.8 g
Węglowodany 30.7 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 649.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...