豆豉鮮蚵

豆豉鮮蚵

5.0 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 人份

Składniki

  • 新鮮蚵仔 ,清水洗淨
    300 克
  • 太白粉
    1 茶匙
  • 1400 克
  • 切塊
    10 克
  • 蒜頭
    3 粒
  • 新鮮紅辣椒 去籽,切段
    1 枝
  • 蔭豆豉
    1 大匙
  • 20 克
  • 米酒
    1 大匙
  • 1 茶匙
  • 醬油膏
    1 茶匙
  • 辣豆瓣醬
    1 茶匙
  • 蠔油
    1 茶匙
  • 板豆腐 切塊(約1.5公分)
    300 克
  • 青蔥 ,切成蔥花
    ½ 根

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 206 kcal / 862 kJ
Białko 16.548 g
Tłuszcz 9.598 g
Węglowodany 12.034 g
Błonnik 1.083 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...