Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
沙茶湯底
- 15 克 柴魚片
- 1000 克 雞高湯
- 20 克 蒜頭
- 5 克 油
- 100 克 紅蘿蔔 ,去皮,切絲
- 100 克 熟竹筍 ,切絲
- 100 克 新鮮黑木耳 ,切絲
- 1 ½ 大匙 沙茶醬
- 1 茶匙 鹽
- 1 ½ 茶匙 糖
- 10 克 醬油
加熱
- 250 克 水發刻花魷魚 (塊狀)
- 3 大匙 太白粉 (先與60克水混合)
- 10 克 新鮮九層塔 ,只取葉子
- 1 大匙 烏醋 ,依個人口味調整
- ½ 茶匙 白胡椒粉 ,依個人口味調整
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1184.6 kJ / 283.6 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 39.2 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Błonnik
- 4.4 g