
Urządzenia i Akcesoria
沙茶魷魚羹
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 人份
Składniki
沙茶湯底
-
柴魚片15 克
-
雞高湯1000 克
-
蒜頭20 克
-
油5 克
-
紅蘿蔔 ,去皮,切絲100 克
-
熟竹筍 ,切絲100 克
-
新鮮黑木耳 ,切絲100 克
-
沙茶醬1 ½ 大匙
-
鹽1 茶匙
-
糖1 ½ 茶匙
-
醬油10 克
加熱
-
水發刻花魷魚 (塊狀)250 克
-
太白粉 (先與60克水混合)3 大匙
-
新鮮九層塔 ,只取葉子10 克
-
烏醋 ,依個人口味調整1 大匙
-
白胡椒粉 ,依個人口味調整½ 茶匙
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
283.6 kcal /
1184.6 kJ
Białko
18.5 g
Tłuszcz
7.5 g
Węglowodany
39.2 g
Błonnik
4.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

自製加熱食物
10 Przepisów
Tajwan
Tajwan