Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 2 pincée de sel
- 100 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 10 g d'eau de fleur d'oranger
- 10 g de rhum ambré
- 125 g de beurre, coupé en morceaux
- 100 g de pralines roses
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1705 kJ / 406 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 48.5 g
- Tłuszcz
- 34.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saucisson brioché de Lyon
3u. 25min
Couronnes des Rois aux fruits confits
17 godz.
Brioche des rois
6h 35min
Sablés d'antan
1 Std. 30 Min
Brioches des Rois au praliné
5 Std. 35 Min
Navettes
2 Std.
Brioche roulée comme une galette des Rois
3 Std. 50 Min
Bûche aux marrons
1hod. 40min
Bugnes à la fleur d'oranger
3u. 25min
Fougasse aux grattons
2 Std.
Menu petit prix - Bugnes à la fleur d'oranger
3h 15 min
Oreillettes
3h 40min