Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte sablée
- 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
- 125 g de beurre doux, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 250 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 1 jaune d'œuf
- 50 g d'eau
- 1 pincée de sel
La crème aux pralines
- 350 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 350 g de pralines roses, concassées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2241 kJ / 536 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 62.1 g
- Tłuszcz
- 29.8 g
Alternatywne przepisy
Saucisson brioché de Lyon
3h 25min
Cervelle de canuts
12h
Galette bressane
13 Std.
Gâteaux de foies de volaille aux noisettes
1h
Crème brûlée aux pralines roses
3h 15min
Saucisson de Lyon à la sauce beaujolaise
55 min
Quenelles nature sauce nantua
3h 40min
Bugnes à la fleur d'oranger
3h 25min
Saucisson brioché
2h 50min
Gâteau de foie de volaille et coulis de tomate aux olives
1h 15min
Menu petit prix - Bugnes à la fleur d'oranger
3h 15min
Gratin de courge
1h