![Tarte à la praline Tarte à la praline](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/89645A8A-130E-42C1-808E-D6D25B98C352/Derivates/8D5FF98B-0231-446D-81D9-DB1FCD5A8EC7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte sablée
- 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
- 125 g de beurre doux, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 250 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 1 jaune d'œuf
- 50 g d'eau
- 1 pincée de sel
La crème aux pralines
- 350 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 350 g de pralines roses, concassées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2241 kJ / 536 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 62.1 g
- Tłuszcz
- 29.8 g
Alternatywne przepisy
Papeton d'aubergine et son coulis de tomates
2h
Saucisson brioché de Lyon
3h 25min
Tarte aux noix
3h
Quenelles nature sauce nantua
3 Std. 40 Min
Galette bressane
13h
Cervelle de canuts
12h
Pâte de coings
1 Std. 45 Min
Saucisson brioché
2 Std. 50 Min
Saucisson de Lyon à la sauce beaujolaise
55 Min
Gâteau de foie de volaille et coulis de tomate aux olives
1 Std. 15 Min
Gratin de courge
1 Std.
Menu petit prix - Bugnes à la fleur d'oranger
3h 15min