![Pannacotta à la coco et à la grenade Pannacotta à la coco et à la grenade](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2D6012EE-6DDA-4002-859C-4E2D34582C6B/Derivates/00b20806-d291-4087-81fa-c83ec6cb1ba8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 15 g de sucre en poudre
- 20 g de noix de coco fraîche, râpée
- 250 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- ½ grenade, égrainée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 892.5 kJ / 213.5 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Crèmes dessert coco et coulis de framboise
2 godz. 45 min
Menu veggie - Mousse au chocolat blanc et au citron
4hod. 20min
Entremets chocolat noisette
2 godz. 30 min
Pannacotta coco-kiwi
3 Std.
Cheesecake aux noix de cajou (sans cuisson)
12h 15min
Crème d'amande aux raisins
1 godz. 40 min
Riz au lait de riz
35min
Pannacotta au yaourt de lait de chèvre et coulis de framboise
3h 20min
Crème caramel, noix de coco et banane
5h
Flan à la pistache
30min
Tarte façon "crème brûlée"
4h
Crème au lait de coco
15 min