Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 4 œufs, blancs et jaunes séparés
- 450 g de lait entier
La mousse au caramel
- 300 g de sucre en poudre
-
1
trait de jus de citron
lub 1 c. à soupe d'eau - 75 g de crème liquide 30-40% m.g.
- ½ c. à café de fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1044 kJ / 247 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème anglaise
10 Min
Crème onctueuse caramel-café
1h 45min
Crème d'amande aux raisins
1h 40min
JANVIER - Crème caramel exotique - Eric Guérin
3h 45min
Crème dessert à la vanille
3 godz. 40 min
Le drômois
12 godz. 45 min
Crème vanille aux fruits exotiques
2h 15min
Mousse poire-caramel beurre salé
2 Std. 30 Min
Riz au lait aux abricots comme un tiramisu
2h
Crème glacée mascarpone
5h
Crème brûlée
2h 40min
Crémeux de Carambar
2 Std. 30 Min