Mousse au caramel salé

Mousse au caramel salé

3.2 30 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
8 portions

Składniki

La crème
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    3
  • œufs blancs et jaunes séparés
    4
  • de lait entier
    450 g
La mousse au caramel
  • de sucre en poudre
    300 g
  • de jus de citron
    1 trait
    1 c. à soupe d'eau
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    75 g
  • de fleur de sel
    ½ c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 247 kcal / 1044 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...