Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 4 œufs, blancs et jaunes séparés
- 450 g de lait entier
La mousse au caramel
- 300 g de sucre en poudre
-
1
trait de jus de citron
lub 1 c. à soupe d'eau - 75 g de crème liquide 30-40% m.g.
- ½ c. à café de fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1044 kJ / 247 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème renversée au chocolat
1 Std.
Crème au chocolat
3h 25min
Riz au lait aux abricots comme un tiramisu
2h
Crème à la pâte de speculoos
2 godz. 40 min
Crème dessert à la vanille
3 godz. 40 min
Crème brûlée
2 godz. 40 min
Eclairs caramel beurre salé
24h
Crème renversée au café
2h
Gâteau magique au caramel au beurre salé
3h 15min
Malakoff à la crème anglaise
25 Min
Eclairs façon tarte citron
1h 15min
Tarte au citron destructurée
20 min