![Bûche glacée litchi, griotte et pistache Bûche glacée litchi, griotte et pistache](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/27062373-BC41-4F7B-A869-60EFB60A64B3/Derivates/AD77AB5C-7116-4059-9F93-51B77AEF78A3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le dacquoise pistache
- 100 g de sucre glace maison
- 90 g de pistaches, décortiquées, émondées et non salées
-
20
g de farine de blé
lub 20 g de fécule de maïs
Le sorbet litchi-rose
- 100 g de blancs d'œufs (3 œufs env.)
- 80 g de sucre en poudre
- 500 g de litchis, épluchés et dénoyautés, préalablement congelés
- 20 g de sirop de rose
- 1 blanc d'œuf
Le sorbet griotte
- 300 g de griottes, dénoyautées
- 10 g de kirsch
- 25 g de sucre glace maison
- 1 blanc d'œuf
La meringue
- 110 g de blancs d'œufs (3 œufs env.)
- 100 g de sucre en poudre
- 100 g de sucre glace maison
- 50 g de griottes, dénoyautées (12 griottes)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 906 kJ / 214 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 39.7 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
La dacquoise aux fruits d'été
15 Std. 45 Min
Bûche caramel au beurre salé, pommes caramélisées, mousse pomme
4 Std. 35 Min
Bavarois poire-chocolat
14 Std. 30 Min
Entremets coco-passion-papaye
24h
Eclairs comme un Paris-Brest
1h 40min
Bûche poire-caramel
9h 15min
Dacquoise aux framboises
2 Std.
Fraisier
12 Std. 45 Min
Caille au pain d'épices et cassis
1 Std.
Eclairs aux fruits rouges
12h
Entremets cassis et crémeux citron
5 godz.
Dacquoise
40 Min