Bûche glacée litchi, griotte et pistache

Bûche glacée litchi, griotte et pistache

4.3 23 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 12 godz.
10 parts

Składniki

Le dacquoise pistache
  • de sucre glace maison
    100 g
  • de pistaches, décortiquées, émondées et non salées
    90 g
  • de farine de blé
    20 g
    20 g de fécule de maïs
Le sorbet litchi-rose
  • de blancs d'œufs (3 œufs env.)
    100 g
  • de sucre en poudre
    80 g
  • de litchis épluchés et dénoyautés, préalablement congelés
    500 g
  • de sirop de rose
    20 g
  • blanc d'œuf
    1
Le sorbet griotte
  • de griottes dénoyautées
    300 g
  • de kirsch
    10 g
  • de sucre glace maison
    25 g
  • blanc d'œuf
    1
La meringue
  • de blancs d'œufs (3 œufs env.)
    110 g
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de sucre glace maison
    100 g
  • de griottes dénoyautées (12 griottes)
    50 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 214 kcal / 906 kJ
Białko 4.1 g
Tłuszcz 4.3 g
Węglowodany 39.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...