Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rotweinessig-Dressing
- 1 rote Zwiebel, geviertelt
- 1 Knoblauchzehe
- 40 g Rotweinessig
- 130 g Rapsöl
- 2 TL Zucker
- 1 TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer, gemahlen
- 250 g Käferbohnen, gewaschen und abgetropft
Rindfleischsalat
- 400 g Rindslungenbraten, der Länge nach halbiert
- 2 EL Sonnenblumenöl
- 1 TL Salz
- 1 TL Paprika, rosenscharf
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- 500 g Wasser
- 120 g Stangensellerie, in Scheiben (5 mm)
- 250 g Karotten, in Scheiben (5 mm)
- ½ Bund frischer Schnittlauch, in Röllchen
- 4 EL Kürbiskerne
- 4 EL Kürbiskernöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3376 kJ / 807 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 67 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 1306 mg
Alternatywne przepisy
Gebackene Forellenknödel mit Krendip
1 Std.
Faschierte Laibchen
35min
Tafelspitz mit Semmelkren
1 Std. 20 Min
Hendlbrust mit pikanter Zwetschkenfülle und Fisolen
50min
Wurzelfleisch
1 Std.
Eierschwammerl à la creme mit Semmelknödel
1 Std.
Semmelfülle
1 Std. 10 Min
Paprikahendl
1 Std.
Rindsrouladen
1 Std. 30 Min
Backhendlsalat mit Kürbiskernen
45min
Boef Stroganoff
50min
Gefülltes Brathenderl
1 godz. 45 min