Steirischer Rindfleischsalat

4.6 99 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

Rotweinessig-Dressing
  • rote Zwiebel geviertelt
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Rotweinessig
    40 g
  • Rapsöl
    130 g
  • Zucker
    2 TL
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer, gemahlen
    3 Prisen
  • Käferbohnen gewaschen und abgetropft
    250 g
Rindfleischsalat
  • Rindslungenbraten der Länge nach halbiert
    400 g
  • Sonnenblumenöl
    2 EL
  • Salz
    1 TL
  • Paprika, rosenscharf
    1 TL
  • Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Wasser
    500 g
  • Stangensellerie in Scheiben (5 mm)
    120 g
  • Karotten in Scheiben (5 mm)
    250 g
  • frischer Schnittlauch in Röllchen
    ½ Bund
  • Kürbiskerne
    4 EL
  • Kürbiskernöl
    4 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 807 kcal / 3376 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 67 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 1306 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...