![Coq au vin Coq au vin](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7bba7feb-7b4b-47e3-a433-6a76ab021d90/Derivates/2b02b147-26f1-47bc-9b66-e033a31e87e1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Öl
- ½ TL Salz
- 1 TL Pfeffer, gemahlen
- 1 TL Paprikapulver, edelsüß
- 4 Hendlhaxerl, mit Haut und Knochen (Ober- und Unterkeulen)
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g Tomatenmark
- 200 g Rotwein, trocken
- 200 g Rohschinken, gewürfelt
-
Rapsöl
lub Kokosöl zum Einfetten - 400 g frische Champignons
- 300 g Rinderfond
- 2 Zweiglein Rosmarin, frisch
- 1 Zweiglein Thymian, frisch
- 30 g Wasser
- 20 g Maisstärke
- Baguette zum Servieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3232 kJ / 772 kcal
- Białko
- 59 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 52 g
- Tłuszcz nasycony
- 24 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 20367 mg
Alternatywne przepisy
Majoranfleisch mit Erdäpfel-Sellerie-Püree
1sa
Fiakergulasch
2 godz. 15 min
Boeuf Bourguignon
2 godz. 45 min
Boef Stroganoff
50min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2 godz. 45 min
Salzburger Bierfleisch
6小时 50 分钟
Pappardelle al Ragù
4sa
Huhn à la Toskana mit Polenta
1h 5 min
Rinderfilet à la Esterhazy
50min
Marokkanischer Hendltopf "Ras el-Hanout" mit Reis
1 godz. 40 min
Zandergulasch
45min
Kalbsbutterschnitzel mit Erdäpfelpüree
55 dk