Gebackene Forellenknödel mit Krendip

Gebackene Forellenknödel mit Krendip

4.5 4 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz.
24 Stück

Składniki

  • Sauerrahm
    250 g
  • Joghurt (1% Fett)
    100 g
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ¼ - ½ TL
  • Salz
    1 - 1 ¼ TL
  • Kren, aus dem Glas
    3 - 4 TL
  • Semmelbrösel etwas mehr zum Wälzen
    50 g
  • frische Dille Blättchen abgezupft
    ½ Bund
    1 TL Dille, getrocknet
  • gekochte Erdäpfel, mehlig ausgekühlt, geschält, in Stücken (siehe Tipp)
    500 g
  • Forelle, geräuchert entgrätet, in Stücken
    500 g
  • Eier (Größe M)
    3
  • Zitronensaft
    1 - 2 TL
  • Muskatnuss, gemahlen
    1 - 2 Prisen
  • Butterschmalz
    Rapsöl, zum Ausbacken

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 115 kcal / 481 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...