Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Sauerrahm
- 100 g Joghurt (1% Fett)
- ¼ - ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 - 1 ¼ TL Salz
- 3 - 4 TL Kren, aus dem Glas
- 50 g Semmelbrösel, etwas mehr zum Wälzen
-
½
Bund frische Dille, Blättchen abgezupft
lub 1 TL Dille, getrocknet - 500 g gekochte Erdäpfel, mehlig, ausgekühlt, geschält, in Stücken (siehe Tipp)
- 500 g Forelle, geräuchert, entgrätet, in Stücken
- 3 Eier (Größe M)
- 1 - 2 TL Zitronensaft
- 1 - 2 Prisen Muskatnuss, gemahlen
-
Butterschmalz
lub Rapsöl zum Ausbacken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 481 kJ / 115 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bärlauch-Gnocchi
1 Std. 15 Min
Selchfleischknödel mit Rotgipflerkraut
1 Std. 20 Min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1h 40min
Zandergulasch
45min
Blunzenpackerl
50min
Bärlauchpalatschinken mit Lammhaschee und Sauerrahmdip
1 Std. 30 Min
Grammelknödel
1 Std. 30 Min
Linzer Seidenknödel
50min
Sellerie-Semmelknödel mit RUPP Enzian
55 min
Rindsrouladen mit Käse-Speck-Fülle
1h 40min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1 Std.
Tafelspitz mit Semmelkren
1 Std. 20 Min