Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ TL Pfefferkörner, bunt
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet, klein
- ½ TL Knoblauch, granuliert
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 1 TL Petersilie, getrocknet
- 1 TL Rosmarin, getrocknet
- 600 g Lammfleisch (z. B. Schlögl) ausgelöst, in Stücken (ca. 3 cm)
- 40 g Butter
- 150 g Sellerie
- 150 g Lauch
- 150 g Karotten
- 80 g Zwiebeln
- ¼ TL Salz
- 200 g Wasser
-
100
g Weißwein
lub 100 g Wasser -
3
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 - 1 ½ Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l) - 3 Stängel Petersilie
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1263 kJ / 301 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Sous-vide Schweinskotelett mit Apfel-Sellerie-Salat
2h 10min
Hühnerleberschnitten
25min
Rehrücken im Blätterteig
1u. 45min
Rinderfilet à la Esterhazy
50 Min
Karpfengulasch
55 Min
Zandergulasch
45min
Tafelspitz mit Wurzelsauce
2h
Kalbsbutterschnitzel mit Erdäpfelpüree
55 Min
Steirischer Rindfleischsalat
1u.
Geröstete Leber
30min
Apfelkren
40min
Rehragout mit Wurzelgemüse und Rahmerdäpfeln
1u. 30min