Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meatballs, Rice and Peppers
- 1 shallot, halved
- 1 garlic clove
- ½ bread roll, stale, soaked in water then squeezed out
- 600 g beef mince, broken in pieces
- 1 large egg
- 2 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
-
½
tsp dried marjoram
lub dried oregano - 1 tsp mustard
- 1200 g water
- 250 g long grain rice
- 600 g mixed peppers, cut in strips (1 cm)
Curry Sauce
- 40 g unsalted butter, soft
- 40 g plain flour
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
- 2 tsp curry powder
- 2 pinches ground black pepper
- 1 pinch sugar
- 10 g lemon juice
- 50 g double cream
- 50 g milk
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3420 kJ / 818 kcal
- Białko
- 39.9 g
- Węglowodany
- 69.9 g
- Tłuszcz
- 42.1 g
Alternatywne przepisy
Potato and Vegetable Salad with Chicken
1h 15min
Beef Goulash with Bread Dumplings
1h 30min
Coconut Lassi
5 Min
Pear and Walnut Cake
1h 35min
Potatoes with Yoghurt Sauce
40min
Beef Stroganoff
1h
Ham, Mushroom and Cheese Crêpes
1h 20min
Napoli Potato Cake
1h 30min
Meatballs in Tomato Sauce with Potato Purée
45 Min
Seven Spice Chicken with Rice
35min
Meatballs with White Wine Mushroom Sauce
35min
Chicken in Red Pepper Sauce with Courgette and Feta Couscous
55 min