Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g vintage Cheddar cheese, cut in pieces (2 cm)
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 3 garlic cloves
- 10 g fresh mixed herbs, leaves only (e.g. thyme, parsley, sage)
- 50 g white bread, torn in pieces
- 10 g olive oil
- ½ tsp dried chilli flakes
- 3 ½ tsp fine sea salt
- 1000 g water
- 300 g short dried pasta (e.g. macaroni, penne, farfalle)
- 40 g unsalted butter, diced
- 40 g plain flour
- 150 g cream cheese with black pepper
- 450 g milk
- 1 ½ tsp garlic powder
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3377.2 kJ / 807.2 kcal
- Białko
- 29.3 g
- Węglowodany
- 81.2 g
- Tłuszcz
- 40.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.4 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 2643.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30min
Pasta alla Nerano
40min
Spaghetti alla Carbonara
30min
Philadelphia, Chorizo and Chive Gnocchi
35min
Garlic and Herb Breadcrumbs
5 min
Fish Pie with Potato Gratin Topping (TM6)
1 godz. 10 min
Lasagne with Vegetable Ragu
1 godz. 10 min
Bacon and Cabbage Risotto
1 godz.
Roast Chicken Dinner with Veg and Gravy
2 godz.
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1h 25min
Chicken Kievs with Potato Salad and Green Beans
1 godz. 15 min
Cheesecake Brownies
1h 55 min