Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g vintage Cheddar cheese, cut in pieces (2 cm)
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 3 garlic cloves
- 10 g fresh mixed herbs, leaves only (e.g. thyme, parsley, sage)
- 50 g white bread, torn in pieces
- 10 g olive oil
- ½ tsp dried chilli flakes
- 3 ½ tsp fine sea salt
- 1000 g water
- 300 g short dried pasta (e.g. macaroni, penne, farfalle)
- 40 g unsalted butter, diced
- 40 g plain flour
- 150 g cream cheese with black pepper
- 450 g milk
- 1 ½ tsp garlic powder
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3377.2 kJ / 807.2 kcal
- Białko
- 29.3 g
- Węglowodany
- 81.2 g
- Tłuszcz
- 40.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.4 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 2643.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jersey Royal Potato Salad
40min
Whipped Feta and Mascarpone with Chilli Sesame Honey
40min
Pizza sauce
30 min
Christmas Dinner Sausage Rolls
1h 10 min
Tomato Rice Balls
40min
Chicken Polpettini with Steamed Rice and Green Beans
40min
Sausage and Fennel Orzotto
50min
Maple-glazed Carrots
45 min
Mashed Potatoes (Peeler)
30 min
Cheesy Garlic Breadsticks
1h 30 min
Baked Macaroni Cheese with Chorizo and Peppers
1h 15 min
Classic Flapjack
55 Min