
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g vintage Cheddar cheese cut in pieces (2 cm)
- 50 g Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
- 3 garlic cloves
- 10 g fresh mixed herbs leaves only (e.g. thyme, parsley, sage)
- 50 g white bread torn in pieces
- 10 g olive oil
- ½ tsp dried chilli flakes
- 3 ½ tsp fine sea salt
- 1000 g water
- 300 g short dried pasta (e.g. macaroni, penne, farfalle)
- 40 g unsalted butter diced
- 40 g plain flour
- 150 g cream cheese with black pepper
- 450 g milk
- 1 ½ tsp garlic powder
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 807.2 kcal / 3377.2 kJ
- Białko
- 29.3 g
- Tłuszcz
- 40.8 g
- Węglowodany
- 81.2 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.4 g
- Sód
- 2643.6 mg