
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g dessert apples peeled, cored, quartered
- 850 g water
- 15 g fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
- 110 g onions quartered
- 55 g unsalted butter diced
- 150 g celery stalks cut in pieces (approx. 2 stalks)
- 400 g carrots cut in pieces (approx. 4 carrots)
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
lub 1 tsp vegetable stock paste, homemade - 400 g tinned chickpeas rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- ½ - 1 tsp fine sea salt to taste
- ¼ tsp freshly ground black pepper or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 257 kcal / 1076 kJ
- Białko
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Węglowodany
- 26.8 g