Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meatballs
- 10 g fresh parsley leaves
- 50 g onions, quartered
- 50 g black olives, pitted
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 500 g beef mince
Pasta and Sauce
- 150 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 15 g olive oil, plus 1 Tbsp for frying
- 1000 g water
- 2 tsp fine sea salt
- 350 g dried spaghetti
- 80 g crème fraîche
- 200 g cherry tomatoes, halved
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3110 kJ / 743 kcal
- Białko
- 36.5 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 34.8 g
Alternatywne przepisy
Italian Crusted Lamb
5h
Beef-Ragout with Macaroni
30min
Chicken Pesto Tagliatelle
1 Std. 5 Min
Fish and Herb Parcel
35min
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30min
Pasta with Chicken, Mushrooms and Green Beans
40min
Chicken, Chorizo and Chickpea Stew
40min
Chicken breasts pizzaiola
55min
Orzo pasta with chicken and pesto
30min
Almond Crusted Salmon with Asparagus Tagliatelle
35min
Chicken Balls in Tomato Sauce with Spaghetti
1h
Baked Parmesan Fish with Sweet Potato Mash
45 Min