Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g rice vermicelli
- 600 g water, plus extra hot water for soaking
- 1 Tbsp soy sauce
- 300 g raw prawns, peeled
- 6 garlic cloves
- ½ - 1 fresh red chilli, halved, deseeded, to taste
- 1 tsp sugar
- 2 tsp fish sauce
- 20 - 30 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm), to taste
-
20
g rice wine
lub dry sherry - 20 g oyster sauce
- 30 g sunflower oil
- 3 spring onions (approx. 20 g), finely sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2044 kJ / 489 kcal
- Białko
- 29.5 g
- Węglowodany
- 56.8 g
- Tłuszcz
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curried Prawns with Rice
1h
Five-spice Duck with Mushrooms, Asian Vegetables and Rice
1 godz. 5 min
Crab & Prawn Linguine
25min
Veracruz Fish
30min
Stir-fried Prawns with Spring Onions
20min
Italian Crusted Lamb
5h
Mixed Seafood with Tomato and Herb Sauce
30min
Smoked Salmon and Courgette Pasta
35min
Beef with Mushrooms
30min
Peking Chicken
45min
Seafood Stir-fry in Tomato Sauce
35min
Calamares a la Americana
50min