Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g d'abricots secs dénoyautés
- 500 g de thé noir infusé
- 4 œufs
- 250 g de sucre en poudre
- 250 g de farine de blé
- 1000 g de lait
- 10 g de beurre demi-sel fondu, et un peu pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 168 kJ / 395 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 68.2 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Far aux pruneaux
1 godz. 5 min
Clafoutis aux nectarines et caramel
35 Min
Far aux pruneaux
1h 35 min
Clafoutis exotique aux abricots secs
1h 45min
Cake à l'ananas
55min
Gâteau aux pêches
55min
Far breton aux pruneaux
2h
Gâteau au yaourt, pommes et raisins secs
40min
Flaugnarde aux poires
50min
Flan pâtissier
4h 25min
Clafoutis aux abricots
55min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45min