![Assortiment de truffes au chocolat Assortiment de truffes au chocolat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/179FF895-3925-4CF7-9FD4-A653AE42FFCF/Derivates/06068CE2-109D-474A-9BBB-A15216223C48.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache au chocolat noir
- 100 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 100 g de crème liquide 35% m.g.
La ganache au chocolat au lait
- 120 g de chocolat au lait, détaillé en morceaux
- 80 g de crème liquide 35% m.g.
La ganache au chocolat blanc
- 130 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 50 g de crème liquide 35% m.g.
La finition
- 50 g de cacao en poudre
- 50 g de pralin
- 50 g de noix de coco râpée
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 480 kJ / 116 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roses des sables
45 Min
Truffes au chocolat au lait et Passion
2h 25 min
Poudre au caramel
1 Std.
Truffes au chocolat et au caramel au beurre salé
12 Std. 30 Min
Truffes au thé de Noël
3h 25min
Rochers coco
40 Min
Sucettes chocolat-orange
2h 45min
Truffes à la crème de whisky
2 godz. 20 min
Truffes chocolat-noisette
12h
Mini éclairs aux fraises Tagada
24 godz.
Macarons au chocolat
24 godz.
Meringue classique
3h 25min