Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les biscuits à la cuillère
- 6 œufs
- 150 g de sucre en poudre
- 150 g de farine de blé
- ½ c. à café de levure chimique (¼ de sachet)
- 1 pointe de couteau de colorant alimentaire rouge
La garniture
- 40 g de sucre en poudre
- 400 g de fromage blanc nature
- 500 g de fraises fraîches, coupées en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1747 kJ / 415 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 55.2 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Charlotte aux poires
12sa 30 dk
Gâteau aux pommes
1h
Charlotte aux fraises
3u. 35min
Tarte aux fraises
4h
Tiramisu aux cerises
2h 15 min.
Bûche chocolat-cassis
1h 45min
Charlotte aux fraises
12sa 30 dk
Bavarois meringué aux fraises
4h
Framboisier
1h
Fraisiers façon tiramisu
12sa 30 dk
Tiramisu framboises-fraises
3 Std.
Gâteau renversé à l'ananas
1h