![Bouillon d'asperge vitaminé Bouillon d'asperge vitaminé](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AE1768A5-8230-4F25-A49C-DD3A64CB42CD/Derivates/6786F111-53E1-4B44-9F28-89212C0BBADD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 orange, bio de préférence
-
1
pincée de sel marin gris
lub 1 pincée de sel de céleri - 300 g d'asperges vertes crues
- 400 g d'eau
- 1 pincée de poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 162 kJ / 38 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème d'asperges et fromage de chèvre
35min
Soupe d'artichaut mentholée
10 min
Velouté de champignons de Paris à l'estragon
20min
Velouté d'automne aux gambas
40min
Soupe de carotte au tofu soyeux et graines germées
35min
Soupe asperge citron
55 min
Velouté d'asperges noisetté
1h 5min
Velouté d'asperges et tuiles de fromage
40min
Velouté d'asperge
30 min
Velouté d'asperge au cerfeuil
30 min
Velouté du potager
15 Min
Velouté d'asperges blanches et cerfeuil
3 godz. 35 min