Velouté d'automne aux gambas
TM5 TM6

Velouté d'automne aux gambas

3.8 (9 ocen)

Składniki

  • 4 branches de sauge fraîche, effeuillées
  • 110 g d'oignon jaune, coupé en deux
  • 10 g de beurre doux
  • 250 g de châtaignes cuites et pelées
  • 200 g de jus de canneberge
  • 700 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de volaille
  • 250 g de pois mange-tout
  • 200 g de gambas crues, décortiquées
  • 100 g de crème liquide légère

Wartości odżywcze
na 1 portions
Kalorie
852 kJ / 282 kcal
Białko
14 g
Węglowodany
28 g
Tłuszcz
12 g
Błonnik
4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy