Velouté d'automne aux gambas

Velouté d'automne aux gambas

3.8 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • de sauge fraîche effeuillées
    4 branches
  • d'oignon jaune coupé en deux
    110 g
  • de beurre doux
    10 g
  • de châtaignes cuites et pelées
    250 g
  • de jus de canneberge
    200 g
  • d'eau
    700 g
  • de bouillon de volaille
    1 cube
  • de pois mange-tout
    250 g
  • de gambas crues, décortiquées
    200 g
  • de crème liquide légère
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portions

Kalorie 282 kcal / 852 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...