Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 branches de sauge fraîche, effeuillées
- 110 g d'oignon jaune, coupé en deux
- 10 g de beurre doux
- 250 g de châtaignes cuites et pelées
- 200 g de jus de canneberge
- 700 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 250 g de pois mange-tout
- 200 g de gambas crues, décortiquées
- 100 g de crème liquide légère
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 852 kJ / 282 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de panais
35min
Soupe de cucurbitacées au chorizo
30 min
Soupe complète végétarienne
30 min
Velouté aux saveurs marocaines
35min
Velouté de potiron aux saint-jacques
40 min
Soupe légère aux légumes
20 min
Bouillon de légumes parfumé
45 min
Soupe au chou et aux petits farcis
1h
Soupe paysanne express
45 min
Soupe épicée aux légumes d'hiver
40 min
Velouté butternut-poivron rouge
30 min
Soupe de butternut, curry et amandes
35min