![Velouté d'automne aux gambas Velouté d'automne aux gambas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4DE9EDA1-3FCF-42CB-AF16-6BC75BE44551/Derivates/6280db9a-be5e-4bf5-9361-44075e46eeb7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 branches de sauge fraîche, effeuillées
- 110 g d'oignon jaune, coupé en deux
- 10 g de beurre doux
- 250 g de châtaignes cuites et pelées
- 200 g de jus de canneberge
- 700 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 250 g de pois mange-tout
- 200 g de gambas crues, décortiquées
- 100 g de crème liquide légère
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 852 kJ / 282 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe légère aux légumes
20min
Soupe complète végétarienne
30 dk
Potage au poireau
30 dk
Soupe au chou et aux petits farcis
1sa
Velouté de champignons de Paris à l'estragon
20min
Velouté aux saveurs marocaines
35min
Soupe de cucurbitacées au chorizo
30 dk
Soupe épicée aux légumes d'hiver
40min
Soupe paysanne express
45min
Velouté carotte-betterave
35min
Velouté butternut-poivron rouge
30 dk
Velouté du potager
15 dk