Urządzenia i Akcesoria
Pissaladière
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 portions
Składniki
Dough
-
olive oil for greasing
-
water80 g
-
10 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast1 tsp
-
strong white bread flour200 g
-
medium egg1
-
fine sea salt1 pinch
Topping
-
fresh mixed herbs leaves only (e.g. parsley, thyme, rosemary)2 tsp
-
olive oil plus extra for greasing80 g
-
onions quartered500 g
-
fine sea salt¼ tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
tinned anchovies soaked in a little milk then drained60 g
-
black olives pitted60 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
3.5 g
Kalorie
493 kJ /
118 kcal
Tłuszcz
6.5 g
Węglowodany
11.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
White Bean Purée and Anchovy on Crostini
45 min
Cinnamon Panna Cotta with Apple, Apricot and Ginger Compote
6 godz. 30 min
Mustard balsamic vinegar dressing
10 min
Mini Crab Cakes with Coriander Paste
1 godz.
Soparnik
1 godz. 45 min
Gazpacho
1 godz. 15 min
Beurre Blanc
20 min
Buckwheat Galettes with Scallops and Andouille Sausage Sauce
1 godz. 10 min
Spinach and Cheese Soufflés
35 min
Cheddar and Stilton Soufflé Omelette
20 min
Chocolate Chestnut Torte -Torta di cioccolato e castagne
3 godz. 50 min
Limoncello Sorbet with Mint and Basil - Sorbetto al limoncello, menta e basilico
18 godz. 25 min