Urządzenia i Akcesoria
Pissaladière
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 portions
Składniki
Dough
-
olive oil for greasing
-
water80 g
-
10 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast1 tsp
-
strong white bread flour200 g
-
medium egg1
-
fine sea salt1 pinch
Topping
-
fresh mixed herbs leaves only (e.g. parsley, thyme, rosemary)2 tsp
-
olive oil plus extra for greasing80 g
-
onions quartered500 g
-
fine sea salt¼ tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
tinned anchovies soaked in a little milk then drained60 g
-
black olives pitted60 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
3.5 g
Kalorie
493 kJ /
118 kcal
Tłuszcz
6.5 g
Węglowodany
11.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Breaded Celeriac with Herby Yoghurt Sauce
1 godz.
Fougasse
2 godz.
Celeriac Remoulade (TM5)
10 min
Lemon and Poppy Seed Clafoutis
40 min
Gazpacho
1 godz. 15 min
Soubise Sauce
30 min
Baked Spinach and Cheese Strata
9 godz. 45 min
Socca with Tuna, Olives and Capers
1 godz. 5 min
Argentinian Alfajores
1 godz. 10 min
Quick Cheese Soufflés
45 min
Beetroot Soup, Horseradish Dumplings
1 godz. 15 min
Emmental Gougères
50 min