Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- olive oil, for greasing
- 80 g water
-
1
tsp dried instant yeast
lub 10 g fresh yeast, crumbled - 200 g strong white bread flour
- 1 medium egg
- 1 pinch fine sea salt
Topping
- 2 tsp fresh mixed herbs, leaves only (e.g. parsley, thyme, rosemary)
- 80 g olive oil, plus extra for greasing
- 500 g onions, quartered
- ¼ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 60 g tinned anchovies, soaked in a little milk then drained
- 60 g black olives, pitted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 493 kJ / 118 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 11.4 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
Alternatywne przepisy
Apple strudel
1h 45min
Greek Cheese Filo Pie (Tiropita)
1h 10 min
Stuffed Aubergine with Saffron Yoghurt and Pomegranate Seeds
50 min
Aubergine Caviar (Moutabel)
55 min
Ratatouille Galette (TM5)
1h 30min
Spinach and Ricotta Malfatti - Malfatti di spinaci e ricotta
45 min
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
50 min
Broad Bean Vegetarian Persian Patties (Kibbeh)
1h 40min
Normandy Apple Flan
1h 25min
Tabbouleh-stuffed Peppers
50 min
Bolivian Rice Pilaf
45 min
Artichoke Tart - Torta di carciofi
1h 20min