Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- olive oil, for greasing
- 80 g water
-
1
tsp dried instant yeast
lub 10 g fresh yeast, crumbled - 200 g strong white bread flour
- 1 medium egg
- 1 pinch fine sea salt
Topping
- 2 tsp fresh mixed herbs, leaves only (e.g. parsley, thyme, rosemary)
- 80 g olive oil, plus extra for greasing
- 500 g onions, quartered
- ¼ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 60 g tinned anchovies, soaked in a little milk then drained
- 60 g black olives, pitted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 493 kJ / 118 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 11.4 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
Alternatywne przepisy
Aubergine Caviar (Moutabel)
55 min
Sicilian Caponata - Caponata siciliana
30min
Pain aux Cereales
12 Std. 15 Min
Twice-Baked Watercress, Goat's Cheese and Hazelnut Soufflé
1 godz. 10 min
Baba Ganoush
1 godz.
Crème Pâtissière
15 Min
Orange curry dressing
10 min
Spinach and Ricotta Malfatti - Malfatti di spinaci e ricotta
45min
Stuffed Aubergine with Saffron Yoghurt and Pomegranate Seeds
50min
Goat's Cheese Flans with Yoghurt Sauce and Leeks
45min
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
50min
Lebanese Spiced Flatbread
3h 20 min