Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g oatcakes, broken in pieces
- 125 g unsalted butter, diced
- 150 g walnut halves
- ¼ tsp fine sea salt
- 200 g fig jam
- 30 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 4 egg yolks, from large eggs
- 500 g ricotta cheese
- 280 g light cream cheese
- 230 g Stilton, crumbled
- 2 Tbsp balsamic vinegar
- 2 Tbsp caster sugar
- 3 - 4 fresh chives, finely chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2588 kJ / 623 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 48 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curried Parsnip Soup
30 min
Roasted Parsnip and Chestnut Pâté
2h 45min
Twice-Baked Watercress, Goat's Cheese and Hazelnut Soufflé
1 godz. 10 min
Smoked Salmon and Leek Quiche
1 godz. 20 min
Leek and Lancashire Cheese Quiche
2h 15min
Layered Salmon and Avocado Terrine
3h 35min
Stilton and Walnut Pâté
5min
Smoked Mackerel Watercress Dip
5min
Plum and Almond Traybake
1h 5min
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55 min
Hot Artichoke Dip
30 min
Cheese Straws
30 min