Warmer Zitronenlachs mit Radieschentatar und Sauerampfercreme

Warmer Zitronenlachs mit Radieschentatar und Sauerampfercreme

4.3 12 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

Zitronenmarinade für Lachs
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    2 EL
  • Olivenöl
    3 EL
  • Salz
    ¼ TL
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    3 Prisen
  • Lachsfilet, frisch, ohne Haut (evtl. Wildlachs), in 5 mm dünnen Scheiben
    400 g
Radieschentatar
  • rote Zwiebel halbiert
    1
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    30 g
  • Salz
    ¼ TL
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    3 Prisen
  • Paprika edelsüß
    ¼ TL
  • Olivenöl
    30 g
  • Radieschen
    200 g
Sauerampfercreme und Fertigstellung
  • Sauerampfer abgezupft, in Streifen
    150 g
  • Mayonnaise
    200 g
  • Crème fraîche
    100 g
  • Wasser
    300 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 23 g
Kalorie 2736 kJ / 653 kcal
Tłuszcz 60 g
Błonnik 1.7 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...