![Saibling mit Artischocken Saibling mit Artischocken](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5AC13D0A-F60C-4F1A-BA05-7DE03E297038/Derivates/bf57f4a9-e0f2-4e89-8138-4453dfd27387.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Oliven, grün, entsteint
- 50 g Oliven, schwarz, entsteint
- 75 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 1 Dose Artischockenherzen, (425 g), abgetropft, geviertelt
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 4 EL Olivenöl
- 150 g Weißwein
- 4 Saiblingsfilet, mit Haut (à 175 g), quer halbiert
- 10 Prisen Salz
- 7 Prisen Pfeffer
- 50 g Mehl
- 6 Stängel Basilikum, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1675 kJ / 400 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Muscheln und Wolfsbarsch
1 Std.
Rotbarsch mit Roter Mojo
1 Std.
Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce
20min
Pasta alla Putanesca
45min
Tagine mit Seeteufel
1 Std.
Heilbutt auf Champagnerkraut mit Trauben und Speck
40 Min
Rindfleisch-Tatar
30 Min
Jakobsmuscheln mit schwarzem Reis und Safran-Sahnesauce
35 Min
Tintenfisch mit Tomaten und Zuckerschoten
25min
Kräutergarnelen mit Spitzpaprika
1 Std.
Riesengarnelen in Cognac
20min
Kabeljau mit Olivenkruste und Ofengemüse
1 Std.