Saibling mit Artischocken
TM5 TM31 TM6

Saibling mit Artischocken

4.2 (14 ocen)

Składniki

  • 50 g Oliven, grün, entsteint
  • 50 g Oliven, schwarz, entsteint
  • 75 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
  • 1 Dose Artischockenherzen, (425 g), abgetropft, geviertelt
  • 1 Zwiebel, halbiert
  • 1 Knoblauchzehe
  • 4 EL Olivenöl
  • 150 g Weißwein
  • 4 Saiblingsfilet, mit Haut (à 175 g), quer halbiert
  • 10 Prisen Salz
  • 7 Prisen Pfeffer
  • 50 g Mehl
  • 6 Stängel Basilikum, abgezupft

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1675 kJ / 400 kcal
Białko
36 g
Węglowodany
14 g
Tłuszcz
19 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy