Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Korianderöl
- 80 g Blattspinat, frisch
- 1500 g Wasser
- 3 TL Salz
- 6 Eiswürfel
- 300 g Rapsöl
- 50 g Koriander, abgezupft
Linsensauce
- 250 g gelbe Linsen, getrocknet, sortiert, gewaschen
- 400 g Wasser
- 2 Schalotten
- ½ Knoblauchzehe
- 50 g Olivenöl
- 180 g Wermut, trocken (z.B. Noilly Prat)
- 600 g Geflügelfond
- 1 Stängel Zitronengras, frisch
- 10 Stängel Koriander
- 10 weiße Pfefferkörner
- ½ TL Korianderkörner
- ½ TL Kreuzkümmelsamen
- 1 Kardamomkapsel
- ½ Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 Peperoni, grün, klein
- ½ Sternanis
- ½ TL Kurkuma, gemahlen
- 1 Msp. Ras el Hanout
- 1 EL Zitronensaft
- 3 Prisen Salz
Gebratene Meeräsche und Fertigstellung
- 400 g Fischfilets, mit Haut oder Kabeljaufilets, mit Haut
- ½ TL Salz
- ¼ TL weißer Pfeffer, gemahlen
- 2 TL Zitronensaft
- 50 g Olivenöl
- 2 - 3 Stängel Koriander zum Dekorieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2664 kJ / 634 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garnelenbällchen
30min
Dynamite-Sauce mit Koriander
10 Min
Kabeljau mit Zitrusbutter
50min
Gedämpfte Asia-Forellen auf Spinat
40min
Zitroniges Lammragout mit Fisolen und Dillnudeln
1 Std. 50 Min
Fisch im Päckchen
1 Std. 10 Min
Ceviche vom Bachsaibling mit Limettencreme
4h 30min
Bachsaibling mit Haselnussmilch
26 Std.
Bruschetta Florentiner Art mit Geflügelleber
20 Min
Chraime mit gedämpftem Heilbutt
1 Std.
Graved Lachs
48h
Wakamesalat mit Pilzen und Sesam
45min