Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 600 g Rehfleisch (z.B. Schulter oder Keule), in Würfeln (2-3 cm)
- 200 g Naturjoghurt
- 1 TL Salz
- 3 TL Chilipaste, rot
- 4 Knoblauchzehen
- 15 g Ingwer, frisch, geschält, in Scheiben (2 mm)
Curry und Fertigstellung
- 5 rote Chilischoten, getrocknet (z.B. Kashmiri)
- 1 ½ TL Korianderkörner
- 3 TL Kreuzkümmelsamen
- 200 g Zwiebeln, geviertelt
- 20 g Ghee (siehe Tipp)
- 1 Zimtstange, klein
- 5 Kardamomkapseln
- 2 Lorbeerblätter
- 10 Knoblauchzehen
- 250 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1381 kJ / 330 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kashmiri Reis
30min
Schnelles Lamm-Dhansak
45min
Garnelen Xacuti
1h 20min
Tikka-Paste
1h
Garam Masala (Gewürzmischung)
10min
Garnelen Bhuna
30min
Indisches Lammcurry
1h 30min
Lamm Curry mit Paprika - Bhoona Gosht
1h 15min
Chicken Saag
50min
Rindfleisch-Curry mit Kokos-Roti (Kuruma Iraichchi)
2h 10min
Schweinefleisch Vindaloo
4h
Lamm Rogan Josh
1h 45min