Urządzenia i Akcesoria
Jungli Laal Maas
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz.
4 Portionen
Składniki
Marinade
-
Rehfleisch (z.B. Schulter oder Keule), in Würfeln (2-3 cm)600 g
-
Naturjoghurt200 g
-
Salz1 TL
-
Chilipaste rot3 TL
-
Knoblauchzehen4
-
Ingwer, frisch geschält, in Scheiben (2 mm)15 g
Curry und Fertigstellung
-
rote Chilischoten, getrocknet (z.B. Kashmiri)5
-
Korianderkörner1 ½ TL
-
Kreuzkümmelsamen3 TL
-
Zwiebeln geviertelt200 g
-
Ghee (siehe Tipp)20 g
-
Zimtstange klein1
-
Kardamomkapseln5
-
Lorbeerblätter2
-
Knoblauchzehen10
-
Wasser250 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
39 g
Kalorie
1381 kJ /
330 kcal
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Die Aromen Indiens
72 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Schnelles Lamm Dhansak
50 min
Meeresfrüchte Korma
40 min
Lamm Curry mit Paprika - Bhoona Gosht
1 godz. 15 min
Schweinefilet Vindaloo
2 godz. 30 min
Indisches Lammcurry
1 godz. 30 min
Schnelles Lamm-Dhansak
45 min
Lamm Rogan Josh
1 godz. 45 min
Kashmiri Reis
30 min
Chicken Akhni
1 godz. 30 min
Rindfleisch-Curry mit Kokos-Roti (Kuruma Iraichchi)
2 godz. 10 min
Schweinefleisch Vindaloo
4 godz.
Beef Madras
1 godz. 30 min