Sylter Landei mit gebackener Auster

Sylter Landei mit gebackener Auster

4.3 15 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    400 g
  • Austern in der Schale
    4
  • Eier (S oder M)
    5
  • Salz zum Würzen der Austern
  • Mehl zum Bemehlen der Austern
  • Panko zum Panieren der Austern (siehe Tipp)
    Paniermehl
  • Rapsöl zum Frittieren der Austern

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 107 kcal / 446 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 0.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...