Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Wasser
- 4 Austern, in der Schale
- 5 Eier (S oder M)
- Salz zum Würzen der Austern
- Mehl zum Bemehlen der Austern
-
Panko zum Panieren der Austern (siehe Tipp)
lub Paniermehl - Rapsöl zum Frittieren der Austern
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 446 kJ / 107 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Jakobsmuscheln auf Rucola-Orangen-Salat
1 godz. 20 min
Rib Eye mit Béarnaise
1 Std. 50 Min
Sauce Béarnaise
40 min
Skrei mit Muschelragout
1 godz. 45 min
Vitello Tonnato
48h
Bruschetta Florentiner Art mit Geflügelleber
20 min
Garnelen in "Café de Paris"- Butter
3h
Garnelencocktail
30 min
Gebratene Jakobsmuscheln mit Passionsfrucht-Beurre-blanc und Gurkensalat
40 min
Garnelensuppe mit Zitronengras
40 min
Putello Tonnato
4h
Andalusische Fischsuppe
50 min