![Sylter Landei mit gebackener Auster Sylter Landei mit gebackener Auster](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ED784068-596E-4B4B-9A46-8FE78C6974FC/Derivates/A11C7C97-E127-49DD-8820-DC9777A71B6D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Wasser
- 4 Austern, in der Schale
- 5 Eier (S oder M)
- Salz zum Würzen der Austern
- Mehl zum Bemehlen der Austern
-
Panko zum Panieren der Austern (siehe Tipp)
lub Paniermehl - Rapsöl zum Frittieren der Austern
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 446 kJ / 107 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Gazpacho à la Sansibar mit Avocadotatar
30min
Lauwarme Safranbirnen mit Zabaglione
2h 20min
Bouillabaisse
1h
Perlhuhn Quatre-Épices
50min
Meeresfrüchte-Cocktail
10 min
Meeresfrüchte mit Weinschaumsauce
30min
Lachs-Tatar
5 min
Gebratene Jakobsmuscheln mit Passionsfrucht-Beurre-blanc und Gurkensalat
40min
Garnele und Fisch in Paprika-Safran-Süppchen
1h
Rindfleisch-Tatar
30min
Andalusische Fischsuppe
50min
Cappuccino von Waldpilzen mit Serrano-Chips
25min