Gratinierte Jakobsmuscheln
TM6 TM5

Gratinierte Jakobsmuscheln

3.8 (13 ocen)

Składniki

  • 60 g Parmesan, in Stücken
  • 100 g Schalotten, halbiert
  • 20 g Olivenöl
  • 30 g Whisky
  • 200 g Sahne
  • 20 g Mehl
  • ½ TL Salz
  • ½ TL Pfeffer
  • 3 Prisen Paprika de la Vera
  • 350 g Jakobsmuscheln (ca. 12 Stück)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1722 kJ / 412 kcal
Białko
25 g
Węglowodany
13 g
Tłuszcz
28 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Błonnik
1.1 g
Sód
662 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy